Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Συνοδήγηση, συνεπιβατισμός, carsharing… γενικότερα η τάση να μοιραζόμαστε τη διαδρομή και τα έξοδα της βενζίνης του αυτοκινήτου με άλλα άτομα, που έχουν κοινό προορισμό, γνωρίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στη χώρα μας.

Η τάση αυτή δεν ξεκίνησε πρόσφατα. Αντίθετα υπάρχει στην Ευρώπη από τη δεκαετία του ’70. Η διάδοση όμως του ιντερνετ και η δήλωση συμμετοχών μέσω αυτού, το έκαναν δημοφιλέστερο. 
Πώς βοηθά το ίντερνετ; 
Μέσα από πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί μπορούμε να βρούμε άμεσα και γρήγορα δρομολόγια που μας ενδιαφέρουν και να δηλώσουμε συμμετοχή. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε προσφορά ''Γιάννενα-Αθήνα'' την ημερομηνία που επιθυμείτε με λίγα χρήματα.  
Αφού την εντοπίσετε, μπορείτε να συζητήσετε τις λεπτομέρειες του ταξιδιού με τον οδηγό, καθώς υπάρχουν το mail και το τηλέφωνο του. Εκτός όμως από αυτά, υπάρχουν και τα στοιχεία του (ηλικία, φύλο, επάγγελμα κ.α.), που μπορούν να σας κάνουν πιο εύκολη την επιλογή. Μετά από επικοινωνία όλα είναι έτοιμα για το ταξίδι σας με νέους συνεπιβάτες! Μάλιστα, με τα smartphones, κάτι τέτοιο μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο άμεσα όταν είστε καθοδόν και δεν μπορείτε να βρείτε ένα ταξί για τη μεταφορά σας.
Η τάση του carpooling στην ΕλλάδαΣτη χώρα μας γνωρίζει τελευταία ιδιαίτερη ανάπτυξη. Ο λόγος; 
Πιθανότατα είναι οικονομικός...
Είναι προτιμότερο δηλαδή να μοιραστείτε τα έξοδα ενός ταξιδιού σε αμάξι με έναν άγνωστο (που όμως μπορείτε να μάθετε στοιχεία του) από το να πληρώσετε το εισιτήριο στα ΚΤΕΛ για μια κουραστική και άβολη διαδρομή. Εκτός των άλλων, τα οφέλη από τη συνοδήγηση είναι περισσότερα. 
Περιβαλλοντικά, εξοικονομούνται αρκετά λίτρα βενζίνης και διασώζονται αρκετοί τόνοι βλαβερών εκπομπών αερίων. 
Τη νέα αυτή τάση ήρθε να την κάνει πραγματικότητα στη χώρα μας το www.sharemycar.gr  με μεγάλη επιτυχία κάνοντας το carsharing κομμάτι της ζωής μας και δίνοντάς μας εύκολη και γρήγορα πρόσβαση σε αυτό. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου