Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Η Toyota επενδύει στην Υπηρεσία Ride Sharing.

Παλαιότερα γνωρίζαμε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούσαν να εξοπλίσουν τα οχήματα που κατασκευάζουν με διάφορα τεχνολογικά και μη εξαρτήματα, κάνοντάς τα όλο και πιο ελκυστικά στο αγοραστικό κοινό . Τα επιπρόσθετα αυτά αντικείμενα ήταν παλαιότερα ένα ραδιοκασετόφωνο, ένα cd player και τα νεότερα μοντέλα ένα GPS ή ακόμα ένα Bluetoοth. Η ΤΟΥΟΤΑ για ακόμα μία φορά κάνει τη διαφορά.

Η Toyota Motor Corp. την Παρασκευή δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο project, έχοντας επενδύσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια,  τοποθετώντας δοκιμαστικά σε πειραματικά επιλεγμένα μοντέλα αυτοκινήτων της σύστημα ride sharing με το οποίο θα μπορεί ο κάθε οδηγός να δηλώσει το δρομολόγιο, το οποίο πρόκειται να κάνει ή τα μελλοντικά του δρομολόγια και να τα δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψάχνοντας έτσι πιθανούς συνεπιβάτες. Με σύνθημά της την φράση "Earn Cash With Your Car" επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της σε νέους τομείς τεχνολογίας εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού από την ίδρυση αρκετών website παγκοσμίως που ασχολούνται με την ιδέα του ridesharing.  Στην Αμερική την Κίνα αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία το να γλυτώνεις χρήματα από τις μετακινήσεις σου, μοιράζοντας το όχημά σου με άλλους είναι πλέον καθημερινό κομμάτι της ζωής των πολιτών, αλλά και στην Ελλάδα εδώ και έναν χρόνο περίπου μέσω του Sharemycar.gr.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο επιβεβαίωσε σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο Reuters ότι έχει επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια στην ιδέα αυτή, κάνοντάς μας έτσι να καταλάβουμε ότι θέλοντας και μη το Ride Sharing είναι το μέλλον στις μετακινήσεις και ακόμα βρισκόμαστε μόνο στην αρχή μίας νέας τεχνολογικής εποχής. 
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να συνεργαστούν με εταιρείες τεχνολογίας ridesharing ή να αναπτύξουν δικά τους συστήματα για να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό από τις υπηρεσίες κοινής χρήσης αυτοκινήτων που απειλούν τελικά να μειώσουν τη ζήτηση για ιδιοκτησία αυτοκινήτων.
Την επένδυση της Toyota ακολουθούν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η General Motors Co., η Volkswagen AG και η Gett του Ισραήλ, που έχουν συνεργαστεί με παρόχους τεχνολογικών υπηρεσιών κοινής χρήσης αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου